Shorttrack record in Bormio.
0

Shorttrack record in Bormio.

Koen Hakkenberg, Björn Postma, Itzhak de Laat en Adwin Snellink schaatsten in de voorrondes naar een tijd van 4.10,234 seconden op de aflossing over 3000 meter. Daarmee werd een zeer belegen record uit de boeken gereden. De Nederlandse toptijd stond al veertien jaar op naam van Jong Oranje-coach Dave Versteeg, Patrick Vergeer, Joost Smit en Harold Janssen (4.11,557).

Hakkenberg, Postma, De Laat en Snellink brengen met hun toptijd een record op een incourante afstand op hun naam. Bij wereldbekers en titeltoernooien wordt door de mannen een aflossing over 5000 meter verreden. In de finale eindigde de Nederlandse mannenploeg, met René de Groot in de plaats van Snellink, over 5000 meter als tweede, achter Hongarije. Het oranjekwartet hield beide Italiaanse ploegen, met deelnemers aan de wereldbeker, achter zich.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *