Opnieuw stukje in het kontakt.
0

Opnieuw stukje in het kontakt.

Shorttracker René de Groot breekt kuitbeen.

 

NOORDELOOS • Shorttracker René de Groot heeft zijn kuitbeen gebroken. Toch reed hij nog de Time Trials voor het WK, waarop hij vijfde werd. 

Voor de Noordelose schaatser zit het seizoen er nu op. “Ik heb sowieso geen grote wedstrijden meer”, aldus René de Groot, die niettemin snel weer op het ijs hoopt te staan. “Met een week of drie hoop ik de training weer te kunnen hervatten.”Pijn
Tijdens de eerste WK-trials ging René de Groot onderuit. “Toen is het gebeurd. Ik had weliswaar veel pijn, maar het leek niet gebroken te zijn.”

En dus startte hij toch op het NK, waarop hij als A-junior keurig elfde werd in het seniorenklassement. Op de 1000 meter zette hij in 1:31,9 zelfs een persoonlijk record neer. Een nieuwe valpartij verhinderde een pr op de 500 meter.

Een paar dagen later verbeet De Groot opnieuw de pijn bij de Time Trials voor het WK². Ondanks de breuk in zijn kuitbeen werd hij vijfde in het eindklassement. Dat was niet voldoende om zich voor het WK te kwalificeren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *